COMOARA TERMALA A ROMANIEI


Apa este simbolul vietii. Lipsa apei inseamna pustiu, excesul, catastrofa.

Societatea si insasi viata sunt de neconceput fara apa.

Apele termale sunt ape minerale care au surse subterane, cu compozitie constanta de minerale, saruri, gaze si bule. Insa au o proprietate in plus- sunt calde.
Apele termale si termominerale sunt legate genetic de apele de adancime care stationeaza de-a lungul faliilor majore, aceste ape fiind imbogatite cu diverse saruri minerale prezintand o mare varietate hidrochimica. Se desprind trei tipuri predominante de ape minerale: sarate, sulfuroase-sulfate si carbogazoase, în cadrul lor aparând, în functie de natura rocilor levigate local, unele caractere hidrochimice secundare (fier, arsen, potasiu, calciu, magneziu, clor, etc.)

Apele termale sunt cunoscute pentru capacitatile lor curative, fiind vinovate de vindecarea unor afectiuni precum : reumatismul, bolile vasculare si locomotorii, bolile de piele, bolile vasculare, in afectiuni ginecologice. Tara noastra are 70 de statiuni balneoclimaterice dintre care unele au fost fondate de catre vechii romani.

Alaturi de Bucuresti, capitala tarii, care sta pe un bogat zacamant de ape geo-termale enumeram si alte statiuni balneare cu renume precum : Baile Herculane, Baile Felix, Sovata, Calimanesti, Caciulata, Olanesti, Eforie Nord, Techerghiol, Govora, Tusnad, Amara, Geoagiu-Bai si altele.

Aceste statiuni balneare sunt utilizate in general de persoanele in varsta care doresc sa isi trateze diferite afectiuni desi efectele tratamentelor cu ape termale sunt benefice si chiar recomendate si persoanelor tinere care vor sa contracareze efectele nocive ale vietii in marile orase : stresul, poluarea, viata sedentara.
In tara noastra aceasta bogatie nu este exploatata la maxim. Cu ajutorul acestor ape termale s-ar putea produce curent electric, incalzi apartamente, s-ar putea genera apa calda menajera si nu in ultimul rand ar ajuta turismul balnear.
Trebuie sa specificam ca efectele benefice oferite de apele termale pentru anumite afectiuni pot fi daunatoare si contraindicate pentru alte afectiuni. Aceste afectiuni sunt: boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.De aceea este necesar sa urmarim indeaproape starea de sanatate a organismului nostru tinind cont ca , in viata noastra, trebiue sa primeze calitatea vietii.

Apele termale sunt aur pur si nu trebuie sa tinem ochii inchisi in fata acestei sanse si cahemari spre sanatate. Cu totii stim ca oamenii fericiti lucreaza mai eficient, sunt mai calmi si mai intelegatori, optimisti si frumosi si de aceea putem spune ca o baie calda intr-o apa termala impreuna cu o baie de soare, un aer puternic ionizat, o impachetare cu namol, o baie de ierburi, o alimentatie sanatoasa, o gandire pozitiva si dorinta de a admira frumusetea pitoreasca a tarii noastre sunt cele mai bune doctorii pentru sanatatea fizica, mentala si spirituala a omului.

Advertisements
Published in: on April 5, 2011 at 5:16 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://dealecasei.wordpress.com/2011/04/05/comoara-termala-a-romaniei/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: